Ücretsiz Android VPN Nasıl Kullanılır? (Programsız)
Tamamen ücretsiz Android VPN ister misiniz? Hem de uygulama indirmeden! Cevabınız evetse içeriğimizi okuyabilirsiniz.
Açılımı Virtual Private Network olan ve dilimizde Sanal Özel Ağ anlamına gelen VPN teknolojisi adından da anlaşılabileceği üzere kişiye özel bir internet ağı sağlamaktadır. Ücretsiz Android VPN sayesinde size özel internet ağını tamamen ücretsiz ve uygulama indirmeden kullanmanız mümkün olacak. Ücretsiz Android VPN birçok kullanıcının hayalini kurduğu bir teknolojidir. Çünkü günümüzde bulunan Android VPN uygulamalarının büyük bir çoğunluğu ücretlidir veya kısıtlı şekilde ücretsiz hizmet sunmaktadır. Az sonra anlatacağımız yöntem sayesinde ücretsiz Android VPN teknolojisini herhangi bir uygulama indirmeden kullanabileceksiniz.
VPN teknolojisi herhangi bir ağ üzerindeyken verilerinizin şifrelenmesini ve anonim olarak iletilmesini sağlamaktadır. Anonim olmanızı bağlandığınız IP adresini maskeleyerek mümkün kılmaktadır. Yani ücretsiz VPN olması herhangi bir güvensizlik oluşturmaz. IP adresinizin maskelenmesi demek sizin izniniz veya paylaşımınız olmadan verilerinizin erişilemez olması anlamına gelmektedir.
Ücretsiz Android VPN Neden Kullanılır?
VPN kullanmanın belli başlı ve oldukça önemli nedenleri vardır. Bu nedenler sırasıyla aşağıdaki gibidir. Eminiz bu maddeleri gördüğünüzde sizler de ücretsiz Android VPN kullanmak isteyeceksiniz:
1. Güvenlik
Her şeyden önemlisi VPN teknolojisi internet üzerinde dolaşırken verilerinizin güvenliğini sağlamaktadır. Böylelikle verilerinizi sizin dışında herhangi birisi kolay kolay göremez. Fakat bu IP adresinizin tamamen görünmez olacağı anlamına gelmez. Siber güvenlik uzmanı IP adresinizi bulmak istediği zaman birkaç basit işlem sayesinde başarıyla bulabilir. Yani IP adresinizi tamamen gizlemek için VPN teknolojisi tek başına yeterli değildir.
Ücretsiz Android VPN uygulamaları internet üzerinde gezinirken şüpheli bir hareket tespit edildiğinde kanalı değiştirme teknolojisine sahiptir. Aynı zamanda daha önce belirlediğiniz uygulamaları kapatma yetkisi de bulunmaktadır. Bu sayede verilerinizin çalınma riski minimum seviyeye inecektir. Fakat yalnızca VPN teknolojisine güvenerek rahat takılmanızı tavsiye etmeyiz. Çünkü göz göre göre yapacağınız bir yanlışı bu teknoloji engelleyemeyecektir. Yani dikkati hiçbir zaman elden bırakmamalısınız.
2. Ücretsiz Android VPN ile Anonim Olma
Her internetin bir kimliği bulunmaktadır. Bu kimlik sayesinde kullanıcıların yaptığı paylaşımlar, internete bağlandığı adres ve yapılan hareketler takip edilmektedir. Aslına bakılırsa bu bir güvenlik önlemidir. İnternette gezinen kullanıcıların, herhangi bir suç işlemesi durumunda IP adresi kullanılarak gerçek hayattaki adresleri bulunabilir. Böylelikle internet üzerinde güvenlik sağlanmış olur. Fakat bu durumu suistimal eden hackerlar bulunmaktadır. İşte ücretsiz Android VPN teknolojisi IP adresinizi değiştirerek bu hackerlardan korunmanızı sağlamaktadır. Bunu IP Adresinizi gizleyerek yapar.
3. Gizlilik
Verilerinizin güvenliği ve gizliliği her şeyden önemlidir, en azından biz böyle düşünüyoruz. Eğer internet üzerinde bulunan verilerinizin başkası tarafından görülmesini istemiyorsanız sizler de bu düşünceyi destekliyor olmalısınız. Ücretsiz VPN teknolojisi sayesinde internet üzerinde bıraktığınız ayak izleri gizlenecektir. Bu sayede internete bağlandığınız adrese cihaz bilgileriniz gitmeyecek veya gezindiğiniz internet siteleri çerez ve buna benzer teknolojilerle birlikte sizin etkinliklerinizi inceleyemeyecektir.
Ayrıca kafe ve park gibi mekânlarda bulunan ücretsiz wi-fi hizmetlerine bağlanırken de VPN teknolojisini kullanmanızı tavsiye ederiz. Böylelikle ağa bağlanan kişiler sizlere karşı rahat bir şekilde saldırı düzenleyemez veya bilgilerinizi deşifre edemez. Fakat mecbur kalmadığınızda gizlilik ve güvenliğiniz için bu tarz wi-fi noktalarına bağlanmamalısınız.
Ücretsiz Android VPN Nasıl Kullanılır?
Bu hizmette program kullanmadığımızı belirtmiştik. “Peki ya nasıl ücretsiz Android VPN kullanacağım?” derseniz VPNBook hizmetini kullanacağız. VPNBook kullanıcılarına tamamen ücretsiz olarak hizmet veren ve yalnızca kullanıcılardan aldığı bağışlar ile kâr sağlayan bir kuruluştur. Linki kullanarak siteye ulaşabilirsiniz. Siteye ulaştıktan sonra yapacağınız işlemler aşağıdaki gibidir:
- Öncelikle kısımdan “Free VPN” yazan sekmeye tıklamalısınız.
- Ardından “Free PPTP VPN” yazan kısımdan kendinize bir adres seçmelisiniz.
- Seçeceğiniz adresin hangi ülkeden olduğu parantez içinde belirtilmektedir.
- Adresi kopyaladıktan sonra cihazınızın ayarlar kısmına giriş yapıp “Bağlantı ve Paylaşım” kısmına giriş yapın ve VPN yazan kısma dokunun. Bu bazı cihazlarda değişiklik göstermektedir. Fakat genellikle internet veya bağlantı ayarlarında bulunmaktadır.
- Karşınıza gelen ekrandan “VPN Ekle” tuşuna tıklamalısınız.
- Karşınıza gelen ekrandan “Ad” kısmına istediğiniz bir isim girebilirsiniz.
- “Sunucu Adresi” yazan kısma kopyaladığınız sunucu adresini yapıştırmalısınız.
- Daha sonra “PPP Şifreleme (MPPE) seçeneğini aktif etmelisiniz. Bu bir çeşit güvenlik önlemidir.
- Ardından “Kullanıcı Adı” kısmına “vpnbook” yazmalısınız.
- Şifre kısmına ise VPNBook sitesinde bağlantı adresini aldığınız kısmın en altında bulunan “Password” ifadesinin yanında belirtilen şifreyi yazmalısınız.
İşte ücretsiz VPN kullanmak bu kadar basit. Zaman zaman bağlantı kurmaya çalıştığınızda hata alabilirsiniz. Bunun sebebi zaman zaman VPNBook sitesi üzerinde bulunan şifrenin değişiyor olmasıdır. Değişen şifreyi tekrardan doğru bir şekilde girer ve ayarları kaydederseniz bağlanacaktır. Buna rağmen bağlanmazsa eklediğiniz VPN’i kaldırın ve yukarıdaki adımları tekrardan oluşturun. Bu sayede karşılaştığınız sorun çözülecektir. Ayrıca aynı sistemi bilgisayarda nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız ücretsiz VPN içeriğimize göz atabilirsiniz. Temel olarak bakıldığında bilgisayar ile telefon arasında yapılan işlemlerin pek bir farkı bulunmuyor.
Author Profile
Latest entries
- Genel22 Temmuz 2024I Love You Virüsü ve Etkileri
- Genel13 Mayıs 2024Kalıcı Şekilde Veri Silme Nasıl Yapılır?
- Genel29 Nisan 2024Phishing E-Postası Nasıl Anlaşılır?
- Genel25 Nisan 2024Bulut Depolama Güvenli Mi?