Ücretsiz VPN ile Sınırsız İnternetin Tadını Çıkarın!

Ücretsiz VPN Kullanımı
0
(0)

Açılımı Virtual Private Network olarak belirlenen ve Sanal Özel Ağ anlamına gelen VPN kullanıcılara çok daha güvenli bir internet vadeder. İnternet üzerinde birçok VPN uygulaması bulunuru. Fakat bu uygulamaların tamamına yakını ücret talep eder. Sizler için hazırladığımız bu içerikte programsız ve tamamen ücretsiz VPN kullanımı hakkında bilgilendirme yapacağız.

Programsız VPN kullanmak birçok kişinin bilmediği bir konudur. Bundan dolayı sizlere resimli olarak anlatmayı tercih ettik. Dilerseniz yazımızı okumaya devam ederek ücretsiz VPN kullanımı hakkında detaylı bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz VPN Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Aslına bakarsanız ücretli ya da ücretsiz olarak VPN sınıflandırması yapmak pek doğru değildir. Birazdan sizlere anlatacağımız ücretsiz VPN kullanım bakımından birçok ücretli VPN uygulamasından çok daha iyidir. Bundan dolayı sizlere temel olarak VPN uygulamalarının ne işe yaradıklarını ve nasıl kullanıldıklarını anlatmak çok daha doğru olacaktır.

VPN uygulamaları kişiye özel bir ağ oluşturur. Böylelikle genel bir ağ kullanırken karşılaşacağınız tehlikelere karşı sizleri korur. VPN uygulamaları bağlanmış olduğunuz ağda oluşturduğunuz trafiği şifreler. Böylelikle bilgisayar korsanları ile karşılaşmanız durumunda verilerinizin çalınması sıradan bağlantılara nazaran çok daha zordur. Sıradan internet bağlantılarını kullanmak internet üzerinde ayak izi bırakmanıza sebep olacaktır. Bundan dolayı ziyaret ettiğiniz bir internet sitesi bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğrarsa sizlerin bıraktığı o izler de çalınabilir bir veriye dönüşecektir. Bundan korunmak için kendinize özel bir ağ oluşturmanız gerekir. Bunun için de VPN uygulamaları kullanmanız şarttır.

VPN uygulamalarının nasıl çalıştığı birçok kişi için merak konusudur. Kısaca açıklamak gerekirse VPN uygulamaları kullanıcıların IP adreslerini maskeleyerek gizler. Ardından oluşturduğu verileri de şifreler. Böylelikle kullanıcılar hem ayak izi bırakmamış olur hem de verilerini güvenle saklama şansı elde eder. VPN kullanabilmeniz için bir program indirmeniz zorunlu değildir. Az sonra anlatacağımız VPN BOOK servis sağlayıcısı sayesinde hızlı ve güvenilir VPN’e erişebileceksiniz. Ücretsiz VPN arıyorsanız doğru yerdesiniz.

VPN Book Nasıl Kullanılır? Ücretsiz VPN Kullanma Yolları

Daha anlaşılır bir şekilde anlatabilmek adına bu içeriğimizde resimler kullandık. Oluşturduğumuz adımları tek tek yerine getirirseniz sizler de ücretsiz VPN sahibi olabilirsiniz.

1)VPN Book Web Sitesin Gidin

Öncelikle yapmanız gereken VPN Book sitesine giriş yapmak olacaktır. Bunu yapmak için arama çubuğuna vpnbook.com yazmanız yeterli olacaktır. Adresi yazmaya üşeniyorsanız buraya tıklayarak doğrudan vpnbook adresine ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz VPN Sağlayıcısı

Ücretsiz VPN Sağlayıcısı

Siteye ulaştıktan sonra üst kısma göz atmalısınız. Yukarıda kırmızı kutucuk içinde belirtilen Free VPN yani ücretsiz VPN yazan kısma tıklayın.

2)Tercihimiz PPTP VPN Olacak

Yukarıdaki adımı başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir alan gelecek. Bu alanda bizim ilgileneceğimiz kısım kırmızı kutucuk içinde belirtilen alan olacak. Bu alanda kullanabileceğiniz tamamen ücretsiz VPN adresleri bulunuyor.

VPN Book Sağlayıcısı

VPN Book Sağlayıcısı

“Bu adresleri nasıl kullanacağız?” dediğinizi duyar gibiyim. Gelin hep birlikte bir sonraki adıma geçerek bu adresleri nasıl kullanacağımızı öğrenelim.

3)Bilgisayarınızda ‘Ayarlar’ Kısmına Ulaşın

Ücretsiz VPN uygulamasını kullanabilmeniz için bilgisayarınızın ayarlar kısmına ulaşmanız gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı muhtemelen biliyorsunuzdur. Fakat bilmeyen kullanıcılar aşağıdaki alana göz atabilirler.

Bilgisayar Ayarları

Bilgisayar Ayarları

Ayarlar kısmına tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran sizleri karşılayacak. Bizim kullandığımız bilgisayarda Windows 10 yüklü fakat aşağı yukarı bütün Windows işletim sistemlerinde buna benzer bir alan bulunuyor.

Ağ ve İnternet Ayarları

Ağ ve İnternet Ayarları

Bu alana ulaştıktan sonra yukarıda görmüş olduğunuz kırmızı kutudaki “Ağ ve İnternet” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Bu sekmeye tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

VPN

VPN

Karşınıza gelen ekranın sol tarafında yukarıdaki görselde belirtildiği gibi “VPN” seçeneği bulunuyor. Bu seçeneğe tıklamalısınız. Tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki alan geliyor.

VPN Ekleme

VPN Ekleme

VPN başlığı altında bulunan “VPN Bağlantısı Ekle” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu seçeneğe tıklamadan ne yazık ki vpnbook sitesinin bizlere verdiği ücretsiz VPN adreslerini kullanamıyoruz.

4) Ücretsiz VPN İçin Windows VPN Ayarları

Yukarıdaki adımı gerçekleştirdikten sonra karşınıza aşağıdaki görselde belirtilen ekran geliyor. Karşınıza gelen ekranı aşağıdaki gibi doldurmanız gerekiyor. “İstediğiniz Bir İsim” yazan alana sizler yazıldığı gibi dilediğiniz bir isim yazabilirsiniz. Yazdığınız isim bağlantı adresine verileceğinden dolayı özen göstermenizde yarar var.

Ücretsiz VPN Ayarları

Ücretsiz VPN Ayarları

“Sunucu adı veya adresi” yazan alana vpnbook sitesinden aldığımız bağlantı adreslerinden tercih ettiğiniz bir tanesini yazıyorsunuz. Kopyalayıp yapıştırmanız çok daha doğru olacaktır. Böylelikle yazım hatalarının önüne geçmiş olursunuz.

“VPN Türü” yazan alanda ise yukarıdaki gibi PPTP Yani Noktadan Noktaya Tünel Protokolü seçeğini seçmeniz gerekiyor.

Kullanıcı adı ve parola belirlemek isteğe bağlı olarak belirtilse de bu alanları doldurmak zorundayız. Resimde de gördüğünüz üzere Kullanıcı adına vpnbook şifre alanına ise belirtilen şifreyi yazmanız gerekiyor. Kullanıcı adı sabit kalsa da şifreler zamanla değiştiriliyor. Bundan dolayı vpnbook sitesinde belirtilen şifreyi girmeniz gerekiyor. Yazımızın 2. adımında yer alan alanda kullanıcı adı ve şifre alanını görebilirsiniz.

5)Sunucu Adreslerinden Dilediğinizi Seçebilirsiniz

Aşağıdaki görselde bulunan sunucu adreslerinden dilediğiniz tercih edebilirsiniz. Bizler örnek olması açısından bir Fransa sunucusu tercih ettik. Vpnbook sitesinde belirtilene göre ücretsiz VPN sunucuları içinde en hızlısı Fransa sunucusudur. Bunu da aklınızın bir köşesinde bulundurabilirsiniz.

VPN Sunucu Adresleri

VPN Sunucu Adresleri

Kutucuk içine aldığımız alan sunucu adresidir. Yanında da hangi ülkenin sunucusu olduğunu görebilirsiniz. Altında bulunan Username ve Password alanı ise kullanıcı adı ve şifrenin belirlendiği alandır.

VPN Bağlantı Kurma

VPN Bağlantı Kurma

4. adımda yer alan Windows ayarlarını kaydettikten sonra ücretsiz VPN adresi yukarıdaki gibi “VPN” başlığı altına geliyor. Kutucuk içinde yer alan “Bağlan” tuşuna tıklayarak bağlantıyı kurabilirsiniz.

VPN Bağlantı Kesme

VPN Bağlantı Kesme

Ücretsiz VPN ile işiniz bittikten sonra “Bağlantıyı Kes” seçeneğini kullanarak normal internet bağlantınıza dönebilirsiniz. Ayrıca bağlantıyı kestikten sonra dilerseniz “Kaldır” seçeneğini kullanarak VPN bağlantısını bilgisayarınızdan tamamen kaldırabilirsiniz.

Yukarıdaki 5 basit adımı yerine getirdikten sonra tamamen ücretsiz VPN bağlantısına sahip olabilirsiniz. Ayrıca bunun için ekstra bir program indirmenize de gerek kalmaz. VPN kullanmak çok daha güvenli bir bağlantı sağlar. Böylelikle siber saldırılar ile karşılaşma riskiniz de azalır.  Siber güvenliğin ne olduğunu öğrenmek isterseniz buraya tıklayarak ilgili makaleye ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı beğendin mi?

Oylamak için yıldıza dokunun!

Ortalama Puan 0 / 5. Oylama puanı: 0

Daha oylayan olmadı, ilk oylamak ister misin?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir