Gerçek Hacker Olayları – Film Sahnelerini Aratmıyor!

Gerçek hacker olayları
Gerçek hacker olayları
0
(0)

Siber dünyanın savaşçılarına hacker denmektedir. Kulağa biraz abartı gibi gelse de durum gerçekten böyledir. Siber dünyada masumlara saldıranlar ve yalnızca kendi çıkarını düşünenler (siyah şapkalılar) olduğu gibi kötülerin peşinde olan adalet savaşçıları (beyaz şapkalılar) da vardır. Birazdan anlatacağımız gerçek hacker olayları içinde bu iki türe de örnek bulabileceksiniz. Hatta arada kalmış olanların (gri şapkalılar) hikâyeleri de bulunuyor. Yazımızı okumaya devam ederek film sahnelerini aratmayan gerçek hacker olayları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gerçek Hacker Olayları

1 – David Lee Smith

Gerçek hacker olayları listesinin başında yer alan bu adam Melissa Virüsü’nün mucididir. Oluşturduğu bu virüs sayesinde Microsoft’un tüm sistemlerini çökertti. Bunun sonucunda şirketi tam tamına 80 milyon dolarlık zarara uğrattı. Oluşturduğu virüs e-posta aracılığıyla yayılmaktaydı. Yani bir nevi sosyal mühendislik saldırı tekniğini kullanmıştı. (Buraya tıklayarak yöntem hakkında çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.) Bu virüs sisteme eriştiği zaman aşırı yükleme yaparak devre dışı bırakmaktaydı. David Lee Smith yalnızca Microsoft’u değil onunla birlikte birçok büyük şirketi de hedef almıştır. Yakalanmasının sonucunda 20 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Buna ek olarak 5 bin dolar para cezası da bulunmaktadır.

2 – Jonathan James

Kendisi 15 yaşında NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ni hacklemiştir. Bunu yaparken 1.5 milyonun üzerinde yazılım dosyası indirmiş ve NASA’yı 40 bin doların üzerinde bir zarara uğratmıştır. Kendisi bu işlemi yaparken hiçbir plan ya da program yapmamıştır. Bir gün okuldan döndüğünde NASA’yı hackleme kararı almıştır. Bu suçu işlediğinde 18 yaşını doldurmadığı için yalnızca 6 ay ev hapsine çarptırılmıştır. Bununla yetinmeyen Jonathan James ilerleyen zamanlarda yüksek sayıda kredi kartının numarasını çalmıştır. Soran herkese suçsuz olduğunu söyleyen Jonathan James hızlı yaşamın stresine dayanamamış olacak ki 18 Mayıs 2008 tarihinde intihar ederek yaşamına son vermiştir. Kendisi ABD sınırları içinde siber suçtan dolayı hapsedilen ilk çocuk ünvanını taşımaktadır. Böylelikle gerçek hacker olayları listemizde kendisine yer bulmayı başarmıştır.

3 – Robert Tappan

Gerçek hacker olayları listesinde yer alan en ilginç olaylardan birisi kesinlikle bu olaydır. Robert Tappan Cornell Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmakta olan bir bilgisayar bilimciydi. Robert yanlışlıkla virüs oluşturan bir hackerdır desek pek de yanlış bir şey söylemiş sayılmayız. Kendisinin tasarlamış olduğu bir çeşit virüs olan solucanı 1988 yılında internete bırakmıştır. Buradaki amacı tasarlamış olduğu solucanın ne kadar hızlı olduğunu görmekti. Bulaşma hızını test etmenin en iyi yolunun bu olduğunu düşünmüştü. Fakat kodlama adımında yaptığı ‘ufak’ bir hata sonucunda bulaşmış olduğu 6 binden fazla bilgisayarın çökmesine sebep olmuştur. Bu olaydan sonra Robert FBI’ın (Amerika Federal Soruşturma Bürosu) radarına takıldı. FBI Robert’ı Bilgisayar dolandırıcılığıyla suçlayarak para ve 3 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırılmasını sağladı. Ayrıca kamu hizmetlerinde çalışma da cezalarının arasında yer almaktaydı. Amacı kötü olmasa da devlet ne yazık ki niyete değil sonuca bakmaktaydı. Eğer aranızda bu alana merak duyan biri varsa gerçek hacker olayları okuyarak ders almasını tavsiye etmekteyiz.

4 – Siyami Özkan

Listede Türk bir isim göreceğinizi muhtemelen beklemiyordunuz. Gerçek hacker olayları listesi yapıp da Siyami Özkan’ı namı diğer Iskorpitx’i anmamak olmazdı. Gerçekten isminin Siyami Özkan olup olmadığı bilinmiyor fakat araştırmalar sonucunda ulaşabildiğimiz tek gerçek isim bu. Kendisi 2004 ve 2005 yıllarında dünyayı sallamış bir hackerdır. Bu yıllar arasında hiç dur durak bilmeden 90.000’den fazla internet sitesini hacklemiştir. Bu tarihler arasında hiç durmadan çalıştığını ve bir yerleri hacklediğini düşünürsek günde 123 tane internet sitesi hacklemesi gerekiyordu. Zamanında kullandığı saldırı ve savunma teknikleri sayesinde dünyadaki birçok ünlü hacker tarafından tebrik edildi ve sayıldı. Yaşı ve yaşantısı hakkında pek bir bilgi olmasa da kendisinin yaşlandığı için bu işleri bıraktığı ileri sürülmektedir. Kendisi hiçbir şekilde yakalanmamıştır.

5 – Gary McKinnon

Dünya üzerinde en büyük ve başarılı askeri hack olayına imza atan kişidir. Fakat bunu bilerek yapmamıştır. NASA ve ABD ordusunun himayesinde olan 97 farklı sisteme yasa dışı olarak erişim sağlamıştır. 2001 ve 2002 yılları boyunca ABD sınırları içinde bulunan yetkililere sancılı zamanlar yaşatmıştır. Yapmış olduğu saldırı sonucunda orduyu yüz binlerce dolar zarara uğratan Gary McKinnon’un yapmak istediği tek şey ufolar hakkında bilgi ya da belge bulmak olduğu söyleniyor. En azından kendisinin söyledikleri bu şekilde.

Meraklısı için hazırladığımız gerçek hacker olayları yukarıdaki gibidir. Gerçek hacker olayları meraklısı için ilham verici olsa da neredeyse hepsinin sonu kötü şekilde noktalanmıştır. Bundan dolayı hikâyelerden doğru şekilde ders çıkarmanızı ve buna göre hareket etmenizi tavsiye ederiz. Eskiden siber suçlar hakkında gelişmiş bir yasa söz konusu olmamasına rağmen bütün hackerlar bir şekilde cezalandırılmıştır. Günümüzde bu olaylar yaşansaydı çok daha ağır cezalar alacakları kesindi. Bundan dolayı bu tarz işlere bulaşmadan önce birkaç kez düşünmelisiniz. Aksi durumda başınız gerçekten de çok fazla ağrıyacaktır.

Bu yazıyı beğendin mi?

Oylamak için yıldıza dokunun!

Ortalama Puan 0 / 5. Oylama puanı: 0

Daha oylayan olmadı, ilk oylamak ister misin?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir