Gmail İki Adımlı Doğrulama Nasıl Açılır? (Resimli)

Gmail İki Adımlı Doğrulama
0
(0)

Son zamanlarda ortaya birbirinden farklı siber saldırı teknikleri çıkmaya başladı. Bu tekniklerden korunmanın en basit yollarından birisi iki adımlı doğrulama özelliğini aktif etmektir. Günümüzde birçok sosyal medya ve çeşitli internet siteleri bulunmaktadır. Bunların büyük bir çoğunluğunda iki adımlı doğrulama özelliği vardır. Gmail iki adımlı doğrulama özelliğini açmak isteyen kullanıcılar için resimli bir rehber hazırlamış bulunmaktayız. Dilerseniz içeriğimizi okumaya devam ederek Gmail iki adımlı doğrulama nasıl açılır? Sorunuzun cevabını alabilirsiniz.

Fakat Gmail iki adımlı doğrulama açma işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatmadan önce sizlere bu özelliğin neden açılması gerektiğini anlatmak istiyoruz. İki adımlı doğrulama özelliği açıkken hesabınızın şifresini bilmeniz hesaba giriş yapmanız için yetmeyecektir. Bunun yanı sıra belirlediğiniz ikinci bir yöntemle birlikte bir kod girmeniz istenecektir. Bundan dolayı hesabınıza yapılan bir saldırı sonucunda hesap şifreniz deşifre olsa bile istenmeyen kişilerin hesabınıza giriş yapması engellenecektir.

Günümüzde her şeyimiz Google hesaplarımıza bağlıdır. E-devlet uygulaması bile kaydolurken bizlerden bir mail adresi istemektedir. Yani Gmail uygulamasına izinsiz bir erişim demek birçok farklı hesabınıza erişim demektir. Böyle bir şeyin olmaması için Gmail iki adımlı doğrulama özelliğini aktif etmenizi tavsiye etmekteyiz. Tabii ki bunun yanı sıra güçlü şifre oluşturma hakkında bilgi sahibi olmanız da gerekmektedir.

İki Adımlı Doğrulama Açma Google?

Gmail iki adımlı doğrulama açma adımlarına geçmeden önce hesabınızda oturum açmanız gerekmektedir. Bunun için kullanmış olduğunuz tarayıcıya “Gmail” yazmanız ve ardından ilgili sayfaya girerek oturum açmanız yeterli olacaktır. “Üşeniyorum.” diyenler buraya tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirler. Hesabınızda oturum açtıktan sonra aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

Adım 1: Sağ Üst Köşedeki Profil Resminize Tıklayın

Oturum açtıktan sonra aşağıda görmüş olduğunuz gibi sağ üst köşeye profil fotoğrafınız gelecek. Bu fotoğrafa tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda “Google Hesabınızı Yönetin” seçeneğine tıklamalısınız.

Gmail İki Adımlı Doğrulama

Adım 2: Güvenlik Ayarlarına Erişin

Yukarıdaki adımı uyguladıktan sonra karşınıza gelen sayfadan güvenlik ayarlarına erişmeniz gerekecek. Bunun için aşağıdaki resimde de görmüş olduğunuz gibi sayfanın sol tarafında bulunan “Güvenlik” sekmesine tıklamalısınız.

Gmail İki Adımlı Doğrulama

Adım 3: Oturum Açma Seçenekleri

Karşınıza gelen ekranı biraz aşağı kaydırmanız durumunda “Google’da Oturum Açma” kısmını göreceksiniz. Bu kısımda aşağıdaki resimde göründüğü üzere sırasıyla bazı seçenekler bulunuyor. Seçeneklerin arasında bizleri ilgilendiren kısım “2 Adımlı Doğrulama” kısmıdır. Tabii ki yapmanız gereken daha farklı ayarlar varsa, örneğin şifre değiştirmek gibi, bu alandan yapabilirsiniz. Şimdilik “2 Adımlı Doğrulama” seçeneğine tıklayarak devam ediyoruz.

Tıkladıktan sonra karşınıza Gmail iki adımlı doğrulama özelliğinin kanıtlanmış bir güvenlik önlemi olduğunu vurgulayan bir sayfa geliyor. Bu sayfada “Başlayın” butonu bulunuyor. Bu butona tıklayarak devam edin. Daha sonra hesabınızda tekrar şifre girerek oturum açmanız gerekecek. Bu özelliği birçok kişi saçma bulsa da aslında hesabınızda sizin dışında başka bir kişinin işlem yapamaması için bu son derece mantıklı bir güvenlik önlemidir.

Gmail İki Adımlı Doğrulama

Adım 4: Cihaz Seçimi

Karşınıza gelen ekrandan cihazınız tercihi yapmanız gerekecek. Bu cihaz veya cihazlar oturum açtığınızda doğrulama kodu veya istemi alacak cihazlardır. Bundan dolayı size ait olmayan başka bir cihaz eklemeyin. Gmail iki adımlı doğrulama açma adımında karşınıza başka bir cihaz geliyorsa bu cihazı değiştirin. Cihazı ayarladıktan sonra “Devam Et” butonuna tıklayın.

Gmail İki Adımlı Doğrulama

Adım 5: Telefon Numaranızı Girin

Karşınıza gelen ekranda ilgili alana telefon numaranızı girmeniz gerekecek. Bu alana numarayı girdikten sonra aşağıda bulunan iki kutucuktan dilediğinizi seçebilirsiniz. Bu seçenek sizlere 2 adımlı doğrulama ile ilgili bir sorun yaşadığınızda yardımcı olacak.

Gmail İki Adımlı Doğrulama

Adım 6: Doğrulama Kodunu Girin

Yukarıdaki adımda girmiş olduğunuz telefon numarasına Google bir kod gönderecek. Bu doğrulama kodunu ilgili alana girmeniz gerekecek. Aşağıdaki görsele göz atmanız durumunda nereye kod girmeniz gerektiğini rahatlıkla anlayabilirsiniz. Kodu girdikten sonra karşınıza gelen ekranda Gmail iki adımlı doğrulama açılsın mı? Gibi bir soru yöneltilecektir. Bu ekranda “Etkinleştir” butonuna tıklamanız iki adımlı doğrulama özelliğini açmanız için yeterli olacaktır.

Gmail İki Adımlı Doğrulama Hakkında Tavsiyeler

Yukarıdaki adımları sırasıyla takip etmeniz durumunda rahat bir şekilde iki adımlı doğrulama özelliğini açabilirsiniz. Fakat Gmail iki adımlı doğrulama özelliğini açtıktan sonra yapmanız gereken bazı şeyler var:

  • Yedek bir yöntem belirleyin: Aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz üzere SMS dışında kod alabileceğiniz bir uygulama bulunmakta. Dilerseniz bunu indirebilirsiniz fakat bizler “Yedek Kodlar” seçeneğini kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü uygulamaya bağlı cihazı kaybederseniz veya e-posta adresinize olan erişiminizi kaybederseniz bu uygulamaya bir daha erişemezsiniz ve hesabınızda oturum açmanız neredeyse imkânsızlaşır. “Yedek Kodlar” seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza gelen kodları bir kâğıda yazarak güvenli bir yerde saklamanızı tavsiye ederiz. SS alıp cihazınızda saklamanız pek güvenli olmayacaktır fakat tercih tabii ki sizin.

  • Güvendiğiniz cihazlardan çıkış yapın: Biraz daha aşağı kaydırdığınızda “güvendiğiniz cihazlar” seçeneğini göreceksiniz. Bu kısımda “Hepsini İptal Et” demeniz yararınıza olacaktır. Çünkü bu cihazlar her zaman yanınızda olmayacaktır. Yani başka birinin eline geçtiği durumda hesabınızda dilediği gibi gezinecek ve istediği işlemi yapma şansına sahip olacaktır

Gmail iki adımlı doğrulama hakkında en detaylı rehber bu şekildeydi. Dilerseniz Instagram iki adımlı doğrulama açma hakkındaki yazımızı okuyarak oradaki güvenliğinizi de gerçek anlamda sağlayabilirsiniz.

 

Bu yazıyı beğendin mi?

Oylamak için yıldıza dokunun!

Ortalama Puan 0 / 5. Oylama puanı: 0

Daha oylayan olmadı, ilk oylamak ister misin?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir