Virüslü Flash Bellek Temizleme

Virüslü Flash Bellek Temizleme
0
(0)

Günümüz flash bellekleri son derece gelişmiş özelliklere sahiptir. Birçok kişi veri saklamak ya da depolamak için flash bellekleri tercih eder. Fakat doğru şekilde kullanılmayan flash bellekler kullanılan cihazlara virüs bulaştırır. Virüs bulaşan flash belleklerin büyük bir hızla temizlenmesi gerekmektedir. Yanlış bir işlem yapıldığı takdirde virüsler kullanılan cihazlara yayılmaya devam eder. Bundan dolayı virüslü flash bellek temizleme hakkında bilgilendirici bir yazı hazırlamak istedik. Bu içeriğimizi okumaya devam ederek virüslü flash bellek temizleme işleminin nasıl yapılması gerektiğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Flash Belleğe Nasıl Virüs Bulaşır?

Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi flash belleklere de virüs bulaşma ihtimali bulunuyor. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu olayın nasıl gerçekleştiğini merak ediyor. Aslına bakılırsa flash belleğe virüs bulaşması bilgisayar ile aynı şekilde gerçekleşiyor. Bilinçsiz kullanıcılar indirilmemesi gereken dosyaları indiriyor. Daha sonra bu dosyaları flash belleğe atıyor ve bu şekilde virüs bulaştırmış oluyor. Bu gibi sorunları önüne geçebilmek için yalnızca resmî kaynaklardan içerik indirmenizi tavsiye etmekteyiz.

Bunun dışında virüslü flash bellek temizleme işlemini doğru şekilde yapmanız gerekmektedir. Aksi durumda virüsü temizleyemeyeceğiniz gibi farklı cihazlara da bulaştırma ihtimaliniz bulunuyor. Bundan dolayı son derece dikkatli ve acele etmeden virüs temizleme işlemini yapmalısınız.

Ayrıca korsan içerikleri indirmekten her zaman kaçınmalısınız. Bu içeriklerin büyük bir çoğunluğu içerisinde oldukça zararlı virüsler barındırmaktadır. Bundan dolayı kullanmakta olduğunuz cihaza büyük zararlar verebilir ve bundan da önemlisi kişisel verilerinizin çalınmasına sebep olabilirsiniz.

Virüslü Flash Bellek Nasıl Temizlenir?

Flash belleklerine virüs bulaşan kişilerin büyük bir çoğunluğu internette çözümünü aramaktadır. Aslına bakılırsa internet üzerinde bu konuyla alakalı herkes farklı bir şey belirtmektedir. Virüslü flash bellek nasıl temizlenir? Sorusunun cevabı antivirüs yazılımlarında yatmaktadır. Antivirüs yazılımı kullanmadan flash bellek temizlemek yalnızca kişinin kendisini kandırmasından ibarettir.

Eğer antivirüs yazılımı alacak kadar paranız bulunmuyorsa ücretsiz versiyonlarını kullanabilirsiniz. En iyi ücretsiz antivirüs yazılımları hakkında bilgi almak için ilgili linki kullanarak yazımıza göz atabilirsiniz. Tercih ettiğiniz antivirüs yazılımını bilgisayarınıza kurduktan sonra bir sonraki başlığa göz atabilirsiniz.

Antivirüs ile Flash Virüsü Temizleme

Yüklemiş olduğunuz antivirüs yazılımını kurduktan sonra çalıştırmanız gerekmektedir. Bu yazılımın çalıştığından kesinlikle emin olmalısınız. Aksi durumda bilgisayarınız korumasız kalacak ve bu işlem kişisel verilerinizin çalınmasıyla sonuçlanacaktır. Yazılımı çalıştırdıktan sonra flash belleği bilgisayarınıza takmanız gerekmektedir. Daha sonra flash belleğin üzerine sağ tıklayarak antivirüs yazılımı ile taratma yapmalısınız. Ardından içindeki dosyaları antivirüs yazılımıyla silerek virüslü flash bellek temizleme işlemini başarıyla tamamlayabilirsiniz.

Virüs programları ile uğraşmak istemeyen kişiler Windows işletim sisteminde gömülü olarak gelen Windows Defender yazılımını da kullanabilirler. Fakat bu yazılım sırf virüsler için tasarlanmış olan yazılımlar kadar iyi sonuç vermeyebilir. Bu riski alıp almamak tamamen sizlerin sorumluluğunda olacaktır.

Virüslü Bilgisayardan Flash Belleğe Virüs Bulaşır Mı?

Zamanı olmayan ziyaretçilerimiz için kısaca cevap vermek gerekirse, evet bulaşır. Üstelik bu bulaşın gerçekleşmesi için ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Bazı kötü amaçlı yazılımlar o kadar iyi tasarlanmıştır ki flash bellek bilgisayar takılır takılmaz bulaş işlemi başlamaktadır. Kullanıcı hiçbir şey yapmasa bile kötü amaçlı yazılımlar flash belleğe bulaşmaktadır.

Tam da bu yüzden virüslü flash bellek temizleme işleminden daha önemli bir şey vardır, ne amaçla kullanıldığını ve kimin kullandığını bilmediğiniz sisteme flash bellek takmamalısınız. Aksi durumda evinizde kullandığınız kişisel bilgisayarınıza virüs getirebilir veya flash bellek içinde bulunan verilere erişiminizi kaybedebilirsiniz. Bu gibi durumlar ile karşılaşmak istemediğinizi düşünüyoruz. Tam da bu yüzden sizlere bu içeriği hazırlamış bulunmaktayız.

Flash Belleğe Virüs Bulaşmaması için Ne Yapmalısınız?

Bu tarz cihazlar oldukça hassastır ve birçok dış etmenden kolaylıkla etkilenmektedir. Flash belleğinize virüs bulaşmaması için iki temel unsura dikkat etmelisiniz: her zaman güncel ve güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanmak, bilmediğiniz cihazlara flash belleğinizi takmamak.

Bu iki unsura dikkat ettiğiniz sürece flash belleğinize virüs bulaşması son derece zordur. Eğer bir bulaş gerçekleşirse yukarıdaki adımları uygulayarak virüsü rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Temizleme işlemini gerçekleştirdikten sonra antivirüs yazılımı ile tekrar tarama yapmanızı tavsiye etmekteyiz. Eğer bu taramada tekrar bir virüs tespit edilirse virüslü flash bellek temizleme işlemini farklı bir antivirüs programı ile tekrar yapmalısınız. Her antivirüs yazılımı kaliteli ve güvenilir değildir. Bundan dolayı bilgisayarınızda birkaç farklı antivirüs yazılımı bulundurmanızı tavsiye ederiz. Birinden kaçabilen virüs diğer bir yazılıma yakalanmaktadır.

Bunlar dışında korsan yazılımlar indirmemeniz hayati önem taşımaktadır. Bu tarz yazılımlar genel olarak içinde virüs barındırmaktadır. Ayrıca ücretli olan bir şeyin tamamen ücretsiz olarak insanlara sunulması zaten mantık dışıdır. Durup birkaç dakika düşündüğünüzde ürünün siz olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bunun için ücretli yazılımları korsan bir şekilde kullanmak yerine ücretsiz alternatiflerini aramanız daha mantıklı olacaktır. Bu hem sizlerin güvenliğini sağlayacak hem de yazılımı geliştiren kişilerin zarara uğramasının önüne geçecektir.

Bu yazıyı beğendin mi?

Oylamak için yıldıza dokunun!

Ortalama Puan 0 / 5. Oylama puanı: 0

Daha oylayan olmadı, ilk oylamak ister misin?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir