Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama Nasıl Açılır? Resimli (2023)

Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama
0
(0)

Sosyal medya kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bunun peşinde getirdiği tehlikeler oldukça ciddi tehlikelerdir. Siber korsanlardan korunmak için Instagram iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini kullanmanız gerekmektedir.

Instagram iki adımlı kimlik doğrulama sizleri birçok saldırıdan korumaktadır. Eğer bu özelliği aktif eder ve sosyal mühendislik saldırıları karşısında bilgili olursanız kimse sizin hesabınızı çalamaz. Bu konuda bizlere güvenebilirsiniz. Eğer tüm güvenlik önlemlerine dikkat etmeniz durumunda da hesabınız çalınırsa ya saldırıyı gerçekleştiren kişi çok profesyonel ya da siz yeterince bilinçli değilsiniz diyebiliriz. İki adımlı kimlik doğrulama özelliği Instagram uygulamasının yeni arayüzüyle birlikte farklı bir konuma taşındı. Bundan dolayı kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu özelliği nasıl aktif edeceğini bilmemekte. Bundan dolayı siz değerli kullanıcılarımıza iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini nasıl aktif edebileceğinizi resimli bir şekilde aktaracağız. Yazımızı okumaya devam ederek adım adım özelliğin nasıl açılacağını öğrenebilirsiniz.

Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama Açma

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği yeri geldiği zaman hayat kurtarmaktadır. Bundan dolayı bu özelliğin bulunduğu bütün dijital ortamlarda kullanmanızı tavsiye etmekteyiz. İlerleyen içeriklerimizde diğer uygulamalarda bu özelliğin nasıl açıldığını da anlatacağız. Şimdi dilerseniz Instagram iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini nasıl açacağımızı öğrenelim.

Adım 1: Profilinize Erişin

Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra sizleri ana sayfa karşılayacak. Bu ekrandan profilinizin bulunduğu ekrana erişmeniz gerekecek. Bunun için aşağıda bulunan beş adet butondan profil resminizin bulunduğu butona dokunmanız gerekmektedir. Diğer dört buton sizlere gelen bildirimler, ana sayfa, keşfet ve gönderi oluşturma butonlarıdır. Aşağıdaki resimde de siz değerli kullanıcılara dokunmanız gereken butonu işaretlemiş bulunmaktayız.

Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama

Adım 2: Sağ Üst Köşedeki Üç Çizgiye Dokunun

Hesabınızla ilgili bütün bilgileri görebileceğiniz ve dilediğiniz ayarlamaları yapacağınız kısma ulaşabilmek için sağ üst kısımda bulunan üç çizgiye dokunmalısınız. Bu çizgiye dokunduğunuz zaman karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacak. Bu pencerenin içinde bulunan “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna dokunun.

Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama

Adım 3: Hesaplar Merkezi

Karışınıza açılan sayfanın içinde birbirinden farklı birçok seçenek bulunmakta. Fakat bizleri ilgilendiren kısım “Hesaplar Merkezi” butonu olacak. Bu butona dokunduktan sonra hesabınızın güvenliğine dair bütün ayarlara ulaşabileceksiniz. Şifre değiştirme alanı da bu butonun içindeki alanda yer almaktadır. Yani eğer şifrenizi değiştirmek istiyorsanız bu adımları uygulayarak değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda kişisel detayların bulunduğu bu butonun altında daha farklı bölümler de bulunmaktadır. Göz atarak hepsini öğrenebilirsiniz.

Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama

Adım 4: Şifre ve Güvenlik

“Hesaplar Merkezi” butonuna tıkladıktan sonra erişim sağladığınız pencerecinin altında “Şifre ve Güvenlik” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklamanız gerekmektedir. Eğer merak ederseniz diğer seçeneklere de göz atabilirsiniz. Özellikle “Bilgilerin ve İzinlerin” sekmesine göz atmanızı tavsiye etmekteyiz. Bu sayede istemediğiniz izinleri bu alandan iptal ederek kişisel gizliliğinizi sağlayabilirsiniz. Varsayılan olarak gelen ayarlarda birçok gizlilik ihlal edilmektedir.

Adım 5: Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama

Instagram iki adımlı kimlik doğrulama işleminin bel kemiği olan adıma gelmiş bulunmaktayız. “Şifre ve Güvenlik” butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelen alandan şifrenizi değiştirebilirsiniz, kaydedilen giriş bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak daha farklı güvenlik bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Bizler iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini aktif etmek istediğimiz için “İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması” butonuna dokunuyoruz.

Adım 6: Instagram İki Adımlı Kimlik Doğrulama için Hesap Seçimi

Günümüzde birçok Instagram kullanıcısının birden fazla hesabı bulunmaktadır. Hatta bazı kişiler fake hesap işini biraz abartarak onlarca hesaba sahip olmaktadır. Bu son derece tehlikelidir fakat konumuz şu anda bu değil. “İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması” butonuna dokunduktan sonra karşımıza sahip olduğumuz hesaplar gelecektir. Eğer iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini açmak istediğiniz hesap burada gözükmüyorsa oturum açmamışsınız demektir. Özelliği aktif etmek istediğiniz hesabın cihazda oturumu açık olması gerekmektedir. Oturum açarak adımları tekrar uygulayabilirsiniz.

Adım 7: Yöntem Seçimi

Instagram iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini açmanın birbirinden farklı yöntemleri bulunmaktadır. Güvenlik kodlarını dilerseniz bir uygulamadan, dilerseniz SMS olarak, dilerseniz de WhatsApp aracılığıyla alabilirsiniz. Instagram burada uygulama indirmeyi tavsiye etmektedir. Fakat seçim tamamen size aittir. Dilediğiniz yöntemi tercih ederek kodunuzu alabilir ve iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini aktif edebilirsiniz.

İki adımlı kimlik doğrulama açmak işte bu kadar basit. Yapmanız gereken tek şey yukarıdaki listeyi atlamadan ve acele etmeden uygulamaktır. Eksiksiz bir şekilde uygulamanız durumunda ilgili özelliği basit bir şekilde açabilirsiniz. Eğer uygulama kullanarak bu özelliği aktif edecekseniz Instagram sizlere Google Authenticator uygulamasını önerecektir. Fakat bu uygulamayı kullanmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz daha farklı uygulamalar da tercih edebilirsiniz. Örnek olması açısından oldukça sevilen ve Google Authenticator uygulamasından çok daha fazla beğenilen “Twilio Authy Authenticator” uygulamasını kullanabilirsiniz. Kısaca “Authy” yazarak da kendisine ulaşabilirsiniz.

İki adımlı kimlik doğrulama açmak isteyenler için en kısa ve en detaylı anlatım bu şekildeydi. Çevrenizde bu özelliği nasıl aktif edeceğini bilmeyen kişiler varsa bu yazıyı ileterek bizlere destek olabilirsiniz. Ayrıca siber güvenlik hakkında bilgi edinmek için linki kullanabilirsiniz.

Bu yazıyı beğendin mi?

Oylamak için yıldıza dokunun!

Ortalama Puan 0 / 5. Oylama puanı: 0

Daha oylayan olmadı, ilk oylamak ister misin?

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir